
Συχνές ερωτήσεις

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνω συχνά εφαρμογή;
Η συχνότητα των εφαρμογών εξαρτάται από την εφαρμογή που επιλέγετε και το επίπεδο καθαριότητας που θέλετε να διατηρήσετε στο σπίτι σας. Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον αλλά πολλές φορές, ειδικά εάν υπάρχουν και μικρά παιδιά, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσουμε να διατηρούμε ένα επίπεδο καθαριότητας ανεκτό για τις δικές μας ανάγκες. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που εμφανίζουν αλλεργία σε ακάρεα, σκόνη, κλπ. που χρειάζονται εφαρμογή σε μηνιαία βάση και υπάρχουν συνάθρωποί μας που απλά θέλουν ένα καθαρό οικογενειακό περιβάλλον επιλέγοντας με δικά τους κριτήρια το πόσο συχνά χρειάζεται μια εφαρμογή.
Επομένως είναι δύσκολο να ορίσουμε το πόσο συχνά χρειάζεται να γίνεται μια εφαρμογή εξαιτίας των πολλών παραγόντων που πρέπει να ληθφούν υπόψην. Το σίγουρο είναι πως δυο φορές το χρόνο (Άνοιξη - έξαρση αλλεργιογώνων και Φθινώπορο - έξαρση ακάρεων) χρειάζεται απαραίτητα μια περιποίηση των στρωμάτων, των καναπέδων, των χαλιών για να μην τα νοιώθουμε μόνο καθαρά, αλλά και να είναι.

Το στρώμα μου είναι καινούριο, χρειάζεται εφαρμογή;
Ναι. Το γεγονός πως το στρώμα είναι καινούργιο δεν αποτρέπει την ενάποθεση και πολλαπλασιασμό των ακάρεων. Για να είστε σίγουροι πως το καινούργιο στρώμα είναι και καθαρό καλέστε μας να κάνουμε τον δωρεάν έλεγχο και να κρίνετε εσείς οι ίδιοι το βαθμό καθαρότητάς του.

Τα χαλιά μόλις τα πήρα από το ταπητοκαθαριστήριο, χρειάζονται εφαρμογή;
Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζονται και αποθηκεύονται τα χαλιά. Για να είστε σίγουροι πως τα στρωμένα χαλιά είναι και καθαρά καλέστε μας να κάνουμε τον δωρεάν έλεγχο, μόλις τα τοποθετήσετε και να κρίνετε εσείς οι ίδιοι το βαθμό καθαρότητάς τους.

Το στρώμα έχει λεκέδες. Πως τους καθαρίζω;
Οι λεκέδες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες(πρωτεϊνες, λίπη και ταννίνες), συνήθως όμως μόνο ένα είδος καταλήγει στο κρεββάτι σας - και αυτό είναι ο λεκές από πρωτεϊνες. Ο λόγος για τον οποίο θα αναφερθούμε μόνο στις πρωεϊνικούς λεκέδες είναι γιατί αίμα, ιδρώτας, εμετός, ούρα και άλλα σωματικά υγρά είναι τα πιο συνήθη που θα βρεθούν πάνω σε ένα στρώμα.
Οπως και με κάθε λεκέ, είναι καλύτερο να τον καθαρίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφύγουμε τη δημιουργία λεκέ. Οι υγροί λεκέδες χρειάζεται να καθαριστούν πρώτα με υγρό πανί και κατόπιν όλη η υγρασία να απορροφηθεί με στεγνό πανί. Θυμηθείτε πως η κίνηση καθαρισμού και απορρόφησης πρέπει να είναι με ελαφρά πιέση (ταμποναριστή) και όχι κυκλική για να μπορέσουμε να άρουμε τον λεκέ και να μην τον εξαπλώσουμε σε όλο το στρώμα. Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως η ζέστη ενεργοποιεί την πρωτεϊνη, οπότε χρησιμοποιείστε δροσερό νερό όταν έχετε τέτοιου είδους λεκέ.
Όταν ο λεκές από πρωτεϊνη είναι φρέσκος καθαρίζεται συνήθως με ένα διάλυμα από αλάτι, μαγειρική σόδα και νερό. Δημιουργείστε μια πάστα (σαν οδοντόκρεμα περίπου σε ρευστότητα), αλείψτε με αυτό την περιοχή και τρίψτε το μετά από 30 λεπτά. Έπειτα χρησιμοποιείστε ένα βρεγμένο πανί με δροσερό νερό για να τραβήξετε ότι έχει περισσέψει και αφήστε να στεγνώσει. Εάν αυτό το διάλυμα αυτό δεν δουλέψει και οι λεκέδες παραμένουν τότε βάλτε σε ένα ποτήρι μικρό, δύο μέρη Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (το φαρμακευτικό aceton, όχι αυτό του σουπερ μαρκετ με λάδι και αρωμα) και ένα μέρος υγρό πιάτων. Απλώστε απαλά το νέο διάλυμα στην περιοχή, βουρτσίστε ελαφρά με μια οδοντόδουρτσα και πέντε λεπτά αργότερα σκουπίστε με ένα δροσερό πανί. Αυτό θα βοηθήσει και στον αποχρωματισμό της περιοχής.
Κάποιοι χρησιμοποιούν καθαριστικά με ένζυμα ή άλλα απορρυπαντικά που φέρουν εξίσου αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε σε όλες τις περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιείτε τη δυνατόν λιγότερη ποσότητα υγρού και να αφήνετε το στρώμα να στεγνώσει καλά για να αποτραπεί η εμφάνιση μούχλας. Τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιο βοηθάτε στο γρήγορο στέγνωμα.